Vanhaezebrouck is niet te spreken over VAR na verlies Gent: Niet aanvaardbaar

Vanhaezebrouck is niet te spreken over VAR na verlies Gent: "Niet aanvaardbaar"

20-09-2021 07:12
24

KAA Gent is er alweer niet in geslaagd om punten te pakken in de competitie en verloor ook van KV Kortrijk. De vierde nederlaag in zeven competitieduels, maar bij Gent had men het achteraf vooral over de VAR.

KAA Gent was op weg naar verlies, maar scoorde tien minuten voor tijd toch via Tarik Tissoudali. Na een lange VAR-interventie werd het doelpunt uiteindelijk afgekeurd, tot groot ongenoegen van Vanhaezebrouck. Volgens hem was die ingreep ook helemaal niet terecht.

"Was het buitenspel", begon hij aan zijn tirade bij Het Laatste Nieuws. "Ik heb de beelden gezien, het was een héél dikke lijn. In België gebruiken we 2D, omdat men 3D te duur vindt. Dat is ons profvoetbal: 80% correctheid vindt men goed genoeg, een foutmarge van 20% aanvaardbaar. Dat vind ik dus niét aanvaardbaar", is Vanhaezebrouck streng.

Nieuwe fase
Volgens hem had de VAR helemaal niet mogen teruggaan. Zo werd Tissoudali afgefloten vanwege een buitenspelgeval dat zich zo'n 30 seconden eerder afspeelde. Daarnaast brak Ante Palaversa het spel van KAA Gent ook af na de bewuste buitenspelfase.

"Als een VAR die ik tot de beste scheidsrechters reken (Lawrence Visser, red.) niet ziet dat het om de derde actie na die offsidefase gaat, dan vind ik dat hij enorm blundert. Toen ik scheidsrechter Vergoote er achteraf op wees dat het om een derde fase ging, keek hij écht verbaasd", aldus Vanhaezebrouck.

Gent wist het tij niet meer te doen keren en ging onderuit. Daardoor blijft het – met een wedstrijd minder gespeeld – steken op de zestiende plaats, één plek boven de degradatieplekken.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s