'Standard mist belangrijke pionnen tegen Anderlecht en doet beroep op tieners'

'Standard mist belangrijke pionnen tegen Anderlecht en doet beroep op tieners'

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 21:15vr 17-09-2021 om 21:15

Standard en RSC Anderlecht kruisen komend weekend de degens, maar bij de Rouches zal dat niet met de sterkst mogelijke elf kunnen zijn. Zo missen de Luikenaren enkele belangrijke pionnen.

Bij Het Nieuwsblad weet men dat Kostas Laifis alvast niet klaar geraakt voor de partij. De Cyprioot heeft last van een blessure aan de quadriceps en moet dus ook de partij tegen RSC Anderlecht aan zich voorbij laten gaan. Daarnaast is Moussa Sissoko, de andere centrale verdediger, geschorst.

De Rouches moeten zoeken naar een oplossing en kijken daarvoor naar de jeugd. Volgens het dagblad zal coach Mbaye Leye kiezen voor een driemansverdediging met daarin Nathan Ngoy (18), Ameen Al-Dakhil (19) en linksachter Nicolas Gavory.

"Nathan is er klaar voor", gaf Leye aan op zijn persconferentie. "Het is zeker een optie", wilde hij echter nog niet bevestigen dat Ngoy ook een basisplek zou krijgen. Standard boekte afgelopen weekend een zuinige zege tegen RFC Seraing en staat daardoor op een derde plek in de stand. RSC Anderlecht staat momenteel op de zevende plaats.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws