Marcq (Union) speelt tegen ex-club Zulte: “Triest en ontgoocheld over afscheid”

Marcq (Union) speelt tegen ex-club Zulte: “Triest en ontgoocheld over afscheid”

Gepubliceerd: vrijdag 17 september 2021 om 09:26vr 17-09-2021 om 09:26

Damien Marcq speelde vorig seizoen nog bij Zulte Waregem, maar kijkt komende speeldag zijn ex-club in de ogen met Union. Tegenover Het Nieuwsblad laat hij zich uit over Essevee.

Marcq kreeg geen nieuw contract bij Zulte Waregem. “Het afscheid deed pijn. Logisch, want als je ergens zo lang speelt, creëer je een band met de mensen van de club. Ik ben nog steeds een beetje ontgoocheld en triest over hoe mijn avontuur bij Essevee ­geëindigd is. Vooral omdat het toch wat onverwacht was. Ik wilde graag blijven.”

Marcq was sterkhouder aan de Gaverbeek. “Ik had een goed seizoen achter de rug en was trots dat ik de aanvoerdersband mocht dragen. Het is toch een eer om als kapitein je club te vertegenwoordigen. Dat de contractverlenging er uiteindelijk niet kwam, was een kwestie van enkele dagen en wat geld, denk ik. Veel meer weet ik er zelf eigenlijk niet van.”

Uiteindelijk moest Marcq gedwongen de club verlaten. “Het was er een met veel ups en downs. Ik zal vooral het laatste anderhalf jaar onthouden, want daarin voelde ik me echt wel heel goed. De relatie met de staf en de spelersgroep was toen erg goed. Al maakte net dat de ontgoocheling over mijn gedwongen vertrek zo groot.”

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws