Antwerp moet meteen vol aan de bak: Olympiacos heeft grote Europese ambities

Antwerp moet meteen vol aan de bak: "Olympiacos heeft grote Europese ambities"

15-09-2021 10:45
3

Antwerp trapt donderdagavond zijn Europese campagne écht op gang met een wedstrijd op het veld van Olympiacos. Het belang van die openingsmatch wordt allesbehalve onderschat in Griekenland. VoetbalPrimeur.be blikt samen met een Griekse kenner vooruit op de partij.

Met Olympiacos, Frankfurt en Fenerbahçe zit Antwerp in een evenwichtige groep. De drie tegenstanders van Antwerp geloven in hun kansen voor een Europese overwintering. Dat is bij Olympiacos niet anders. Zij denken tegen Antwerp meteen een goede zaak te kunnen doen.

"Dit is een erg belangrijke wedstrijd voor Olympiacos", opent Stephen Kountourou, Olympiacos-kenner voor Hellas Football, in een exclusief gesprek. "De club heeft grote Europese ambities dit seizoen. Goed beginnen aan het Europese seizoen is dan ook cruciaal."

Daarvoor zullen de Grieken zich in eigen huis wel voorbij Antwerp moeten knokken. "Het algemene gevoel bij de fans is toch dat het een haalbare tegenstander is, zeker thuis. Makkelijk zal het niet zijn, maar de fans hebben er toch goede hoop op. Als Olympiacos in de Europa League wil overwinteren moeten ze ook gewoon de matchen tegen Antwerp winnen", vervolgt de kenner van het Griekse voetbal.

De allergrootste vorm heeft Olympiacos wel nog niet te pakken. "Afgelopen weekend kwamen ze niet verder dan een teleurstellend gelijkspel op de openingsspeeldag van de competitie. Ze slaagden er maar niet in de bal in het doel te werken. De spelers hebben dus wel wat recht te zetten tegen Antwerp."

Ook de supporters zullen er Europees weer bij zijn na de lange coronapauze. Zoals altijd bij Olympiacos zullen die bijzonder vurig zijn. "De fans geven de ploeg altijd dat extra duwtje in de rug bij Europese matchen. Nu hebben de supporters lange tijd zonder dat Europees voetbal gezeten, er wordt dan ook een helse sfeer verwacht.", aldus Kountourou.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie