Martinez legt keuze van basiself uit, Mulder begrijpt er weinig van

Martinez legt keuze van basiself uit, Mulder begrijpt er weinig van

Gepubliceerd: woensdag 8 september 2021 om 21:04wo 08-09-2021 om 21:04

De Rode Duivels nemen het woensdagavond op tegen Wit-Rusland. Niet met de sterkste elf, maar wel met enkele nieuwe namen. Al zijn er ook enkele opvallende afwezigen.

Zo had iedereen achterin onder andere Zinho Vanheusden verwacht. De verdediger begint echter voor de derde keer op rij op de bank en Dedryck Boyata en Jason Denayer krijgen de voorkeur. "Ik vind het belangrijk om de stabiliteit achterin te behouden", reageert Martinez bij VTM Nieuws. "Met de nationale ploeg is er weinig tijd om 'partnerships' tussen spelers te smeden - daarom heb ik voor dezelfde jongens gekozen", zegt hij.

Voor Dennis Praet en Dodi Lukebakio zat er wel een basisplek in. Zij krijgen de kans om zich te bewijzen. "Die keuzes zijn gebaseerd op wat ik gezien heb op training", legt Martinez uit. "Ze waren scherp en dat zullen we ook vanavond nodig hebben", aldus de bondscoach.

Jan Mulder begreep zelf maar weinig van de keuze voor de verdediger. Bij VTM spaarde hij de kritiek niet. "Stabiliteit? Ik zie enkel instabiliteit! Instabiliteit troef zelfs. Ik vind dit soort van uitleg bijzonder vergezocht. Zeker als je zag hoe deze verdediging het deed tegen Estland", gaf de Nederlander aan.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws