Antwerp-supporters kunnen bezoek aan Olympiakos op hun buik schrijven

Antwerp-supporters kunnen bezoek aan Olympiakos op hun buik schrijven

08-09-2021 16:18 Laatste update: 16:28
2

Royal Antwerp FC wist zich ternauwernood te plaatsen voor de groepsfase van de Europa League, waarin het van start gaat met een uitwedstrijd bij Olympiakos. Ondanks eerdere berichtgeving zullen de supporters dat bezoek niet kunnen meemaken, in tegenstelling tot die van KRC Genk.

Vorige week zette de UEFA het licht op groen om bezoekende fans weer toe te laten in de stadions tijdens Europese wedstrijden. Het dak ging eraf bij onder meer Antwerp, ware het niet dat de Europese voetbalbond de eindverantwoordelijkheid legde bij het gastland in kwestie. Als de lokale autoriteiten inreizende voetbalfans verboden, zou de UEFA niet tussenkomen.

Zo is ook geschied. Griekenland kleurt donkerrood op de coronakaart en de Griekse regering is dan ook niet geneigd om voetbalsupporters te ontvangen, verheldert Antwerp op haar website. De spelers van The Great Old zullen de klus dus op eigen houtje moeten klaren. Verder zitten met Fenerbahçe en Eintracht Frankfurt nog twee andere taaie tegenstanders in de poule. Of het Antwerp-legioen die verplaatsingen wél mag meemaken, valt voorlopig nog even af te wachten. 

Genk heeft meer geluk
Ook KRC Genk treedt vanaf donderdag 16 september aan in de Europa League. Net als Antwerp spelen de Limburgers op verplaatsing, weliswaar bij het Oostenrijkse Rapid Wien. In dat land maakt men geen bezwaar tegen de afreis van voetbalfanaten uit vreemde contreien. Genk zal dus geruggesteund worden door enkele blauw-witte zielen.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie