Waasland-Beveren bekert niet verder, ondanks kansenregen is Dender de winnaar

Waasland-Beveren bekert niet verder, ondanks kansenregen is Dender de winnaar

04-09-2021 22:02
15

Nog voor de clubs uit Eerste Klasse A in actie moeten komen, is Waasland-Beveren al geen kanshebber meer om de Croky Cup 2021-2022 in de wacht te slepen. Tegen FCV Dender kreeg de fusieclub nochtans een heleboel kansen, maar één tegentreffer deed haar de das om.

Waasland-Beveren begon uiteraard als favoriet aan de verplaatsing in Dender, dat tegenwoording in Eerste Nationale uitkomt. Dat viel ook af te leiden uit het spelbeeld. De bezoekers creëerden veruit het meeste dreiging, al gebeurde dat voornamelijk via afstandsschoten. Tussendoor verloor Joseph Efford zijn evenwicht bij de beste mogelijkheid.

In de tweede helft ging Waasland-Beveren verder met haar offensief. Kévin Hoggas vond het net ook, maar werd teruggefloten voor buitenspel. Nadien bleef Waasland-Beveren het Denderse doel van ver onder vuur nemen. Invaller Jordan Faucher kwam er nog het dichtst bij, maar zijn trap stierf op de lat. Op negen minuten van het einde kreeg Waasland-Beveren het deksel op de neus: Lennard Hens haalde verschroeiend uit vanop 25 meter en lukte zo de openingstreffer.

Over die domper wisten de Waaslanders zich niet meer heen te zetten. Daardoor bekert Dender voort en is Waasland-Beveren uitgeschakeld. Het kan zich nu volledig richten op de competitiestrijd in Eerste Klasse B, waar het voor promotie gaat.