Club Brugge gunt Otasowie, Sowah en Wesley minuten in brilscore met Kortrijk

02-09-2021 17:25
13

Club Brugge heeft in een oefenwedstrijd tegen KV Kortrijk met 0-0 gelijkgespeeld. Aangezien Philippe Clement niet met zijn sterkste elf kon aantreden, was het vooral uitkijken naar enkele jongens die voor het eerst minuten verzamelden.

Club kon niet rekenen op haar internationals, zoals Charles De Ketelaere, Brandon Mechele en Hans Vanaken. Met onder meer Bas Dost, Mats Rits en Ruud Vormer stond er echter nog voldoende kwaliteit in de basis om Kortrijk te verontrusten. Ook Owen Otasowie en Kamal Sowah mochten starten, meteen hun eerste minuten in blauw-en-zwart. De Amerikaan ging bij de rust naar de kant, Sowah mocht een uurtje blijven staan.

In de eerste helft kreeg Club zeker de kansen om op voorsprong te komen, maar vooral Dost was het niet gegund. Eerst mikte hij naast, even later oordeelde de scheidsrechter dat zijn kopbal niet over de doellijn was. In het tweede bedrijf zorgde Rits dan weer voor dreiging met een vrije trap die net over zoefde. Zo bleef Club-KVK op een brilscore steken.

Op het uur kon ook Wesley Moraes zijn 'debuut' vieren, al is die term natuurlijk relatief, aangezien de Braziliaan in een eerdere passage al indruk maakte bij Club. De bonkige spits zal wel nog wat tijd nodig hebben om weer op niveau te geraken. De laatste tijd werd Wesley immers niet gespaard van blessureleed.