OFFICIEEL: Mboyo tekent meerjarig contract en is voorgesteld bij KAA Gent

OFFICIEEL: Mboyo tekent meerjarig contract en is voorgesteld bij KAA Gent

31-08-2021 14:02 Laatste update: 16:18
6

Ilombe Mboyo is dan toch terug een Buffalo. De ervaren aanvaller verlaat STVV en gaat opnieuw aan de slag bij KAA Gent.

Een officiële bevestiging van de clubs is er nog niet, maar die zal niet lang meer op zich laten wachten. Inmiddels heeft makelaar Zouhair Essikal de transfer wel verklapt. Mboyo keert terug naar KAA Gent, waar hij in het verleden al voor uitkwam. Naar verluidt betaalt het één miljoen euro voor de ervaren kracht.

In de winterstop van het seizoen 2010/2011 haalde Gent Mboyo voor de eerste keer binnen. Het nam de aanvaller destijds over van KV Kortrijk. Na een tijdje schopte Mboyo het zelfs tot kapitein van de ploeg. Hij viel daarna uit de gratie toen hij tegen Waasland-Beveren een strafschop miste. Het botste tussen de fans en de speler.

In 2013 verliet Mboyo Gent voor KRC Genk. Daarna volgde passages bij FC Sion, Cercle Brugge, terug Kortrijk, Al-Raed en uiteindelijk STVV. De Limburgers laten de aanvaller nu terug naar Gent gaan.

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Zouhair Essikal (@zouhair_essikal)

Update: Ook KAA Gent en STVV hebben de terugkeer van Ilombe ‘Petit Pélé’ Mboyo bekendgemaakt. De Buffalo’s hebben de aanvaller een contract voor twee seizoenen gegeven.