OFFICIEEL: RSC Anderlecht heeft vervanger Delcroix en haalt Ajax-speler Magallan

OFFICIEEL: RSC Anderlecht heeft vervanger Delcroix en haalt Ajax-speler Magallan

31-08-2021 13:32 Laatste update: 13:44
21

RSC Anderlecht heeft de vervanger van Hannes Delcroix in huis gehaald. Het neemt Lisandro Magallan op uitleenbasis over van Ajax tot het einde van het seizoen.

Magallán draaide de voorbereiding mee bij Ajax, maar had geen uitzicht op speelminuten onder trainer Erik ten Hag. Anderlecht heeft de optie om hem volgend jaar voor vijf miljoen euro over te nemen. Bas Schothorst, de zaakwaarnemer van Magallán, bevestigde maandag al aan VoetbalPrimeur dat Magallán in Brussel is.

Bij Anderlecht moet hij de blessure van Delcroix opvangen, die onder het mes moet en enkele maanden buiten strijd zal zijn. Hij gaat bij paars-wit de concurrentie aan met Wesley Hoedt, Taylor Harwood-Bellis (ook een huurling) en jonkie Zeno Debast.

Vanuit Duitsland, Italië, Turkije, het Midden-Oosten en Mexico was er ook belangstelling voor Magallán, die aan zijn derde huurperiode begint. Eerder kwam hij uit voor het het Spaanse Deportivo Alavés en Italiaanse Crotone. Dik 2,5 jaar geleden kocht Ajax hem voor negen miljoen euro van Boca Juniors. De Argentijn ligt in Amsterdam nog twee jaar vast.

Hij kan echter ook bij Anderlecht blijven, dat een aankoopoptie wist te bedingen in het huurcontract.