Pfaff verliest boezemvriend Van Moer: Beste Belgische middenvelder ooit

Pfaff verliest boezemvriend Van Moer: "Beste Belgische middenvelder ooit"

24-08-2021 21:30
1

Het nieuws over het overlijden van Wilfried Van Moer (76) sloeg in als een bom in de Belgische voetbalwereld. Ook ten huize Pfaff, waar Jean-Marie Pfaff daardoor afscheid moest nemen van een boezemvriend.

Na Gerd Müller verliest Pfaff daardoor een nieuwe boezemvriend. "Wilfried was een vriend voor het leven", zegt de voormalige doelman bij Sporza. "Mijn grote voorbeeld toen hij voor Beveren speelde. Zijn ouders hadden daar ook een café - mijn vader ging er geregeld iets drinken. Wilfried en ik voetbalden dan soms samen op een pleintje."

De twee kenden elkaar al van jongs af aan en speelden ook samen bij SK Beveren en de Rode Duivels. Pfaff was enorm onder de indruk van Van Moer. "Voor mij was Wilfried de beste middenvelder die België ooit gekend heeft. Hij kon het spel doen kantelen wanneer de ploeg niet draaide", vertelt hij.

Grote meneer
Niet alleen als voetballer, maar ook als mens was Van Moer bijzonder geliefd. "Als mens was het iemand waar je op kon rekenen. Iemand die wist waar zijn roots lagen, een man van het volk. Hij kon moeilijk nee zeggen. Toen ik mijn afscheidswedstrijd speelde, deed Wilfried - hij was toen al boven de 40 - ook mee. Ik heb de trui van die match nog altijd liggen", weet Pfaff nog.

De voorbije jaren kwamen hij en Pfaff samen met oud-ploegmaats ook nog samen. Zo onthult Pfaff dat er ook een plan was om de drie Beverse Gouden Schoenen (Pfaff, Van Moer en Janssens) nog eens samen te laten komen voor een foto en babbel. "Het is er jammer genoeg niet meer van gekomen", besluit Pfaff.

Van Moer – De Kleine Generaal – overleed op 24 augustus 2021 aan de gevolgen van een hersenbloeding. Hij werd 76 jaar oud.