'Aandeelhouders zorgen niet voor kapitaalinjectie, Anderlecht maakt zich zorgen'

'Aandeelhouders zorgen niet voor kapitaalinjectie, Anderlecht maakt zich zorgen'

24-08-2021 20:01
17

Bij RSC Anderlecht blijft de kapitaalsverhoging voorlopig nog uit. Die werd enkele maanden geleden al aangekondigd, maar de aandeelhouders hebben die nog steeds niet doorgevoerd. Volgens aandeelhouder Etienne Davignon is er dan ook geen haast bij.

Aanvankelijk stond de kapitaalsverhoging voor eind juni gepland, maar enkele maanden na die datum is er nog steeds niets van in huis gekomen. "Er is geen hoogdringendheid. De situatie is veranderd door de lucratieve transfers van Jérémy Doku en Albert Sambi Lokonga, er zijn voldoende middelen voor de korte termijn", geeft Davignon aan bij Het Laatste Nieuws.

Volgens de aandeelhouder zal die kapitaalsverhoging er wel nog komen, maar kan hij geen exacte datum geven. De aandeelhouders vinden die extra miljoenen dus nog niet nodig, maar binnen de club vindt men die woorden naar verluidt bijzonder zorgwekkend.

Zo heeft Anderlecht, met in het achterhoofd de aankomende kapitaalsverhoging, enkele beloftes gemaakt aan de Pro League en de UEFA. Als die kapitaalsverhoging er dan ook uiteindelijk niet komt, dreigt paars-wit nog straffen te gaan krijgen.