UPDATE: 'Ugbo is geland op Zaventem en legt dinsdag medische proeven af bij Genk'

UPDATE: 'Ugbo is geland op Zaventem en legt dinsdag medische proeven af bij Genk'

22-08-2021 21:27 Laatste update: 24-08-2021 10:31
9

Peter Morren, de persmanager van KRC Genk, heeft Fabrizio Romano terechtgewezen op Twitter. Romano zou geen correcte info brengen over de transfersom van Ike Ugbo.

Dat de transfer van Ugbo naar Genk bijna een feit is, is al duidelijk. Over de transfersom is echter wel nog onduidelijkheid. Romano, de bekende online-transfermagnaat, meldde dat Genk zo'n 5,9 miljoen euro over zou hebben voor Ugbo, tot onvrede van Morren.

Morren reageert gevat op de twee van Romano: 'Correcte informatie graag, KRC Genk betaalt beduidend minder voor Ugbo.' Romano, die zich vaak als een uiterst betrouwbare informant gedraagt, zou dus een niet-correcte som op Twitter geplaatst hebben. 

Eerder lieten andere media al weten dat de transfersom rond de 4 á 5 miljoen euro ligt, dat is dus lager dan de 5 miljoen pond waarop Romano duidt. 

Update: Volgens Het Laatste Nieuws zal KRC Genk een intieel bedrag van 3,5 miljoen euro op tafel leggen en daar komt nog eens 2 miljoen euro bij als de Limburgers zich met Ugbo in de kern plaatsen voor de groepsfase van de Champions League.

Update 24/8: Genk heeft er even op moeten wachten, maar Ugbo is eindelijk weer neergestreken in ons land. Dinsdagochtend landde de Nigeriaan met het vliegtuig op Zaventem, zag Het Nieuwsblad. Later op de dag zal hij zijn medische en fysieke testen ondergaan. Als daar niets verontrustends aan het licht komt, ondertekent Ugbo zijn contract. Genk zou in totaal zo'n 3,5 miljoen op tafel leggen. Over een bonus bij kwalificatie voor de Champions League schrijft HNB niets.