'Anderlecht krijgt (vage) interesse vanuit Duitsland, Frankrijk en Denemarken'

'Anderlecht krijgt (vage) interesse vanuit Duitsland, Frankrijk en Denemarken'

17-08-2021 09:05
6

RSC Anderlecht lijkt weer op het juiste spoor te zitten. Tijdens de transfermercato haalde het al enkele gerichte aanwinsten in huis en mede daardoor behaalde het nog eens een reeks van vier overwinningen op rij. Aan uitgaande zijde zoekt de club wel nog naar oplossingen voor enkele overbodige krachten, zoals Mustapha Bundu en Elias Cobbaut.

Beide spelers lijken niet meer in de plannen van Vincent Kompany te passen, ook vanwege de verhoogde concurrentie op hun posities. Zij mogen (moeten?) dan ook vertrekken bij een keurig bod. Voorlopig ontbreekt het daar echter aan. Het Laatste Nieuws spreekt wel van 'vage interesse' voor Cobbaut, maar om welke club dat dan moet gaan, is niet bekend.

Ook voor Bundu blijft het bij wat geroezemoes, vanuit Denemarken en Frankrijk in zijn geval. In het tweede deel van afgelopen seizoen mocht de vleugelaanvaller het nog op huurbasis proberen bij FC Kopenhagen. Daar was hij voornamelijk invaller. Bundu maakte eerder al indruk in Denemarken, bij AGF. Daar plukte Anderlecht hem vorige zomer weg.

Dit seizoen kregen Bundu en Cobbaut nog maar amper speelkansen. De winger uit Sierra Leone mocht een kwartiertje invallen tegen op de openingsspeeldag tegen Union Saint-Gilloise, maar toch was het kalf al verdronken (1-3). Cobbaut wacht zelfs nog op zijn eerste minuten. Die lijken er voorlopig niet meteen aan te komen.