Buitenlandse pers ziet Dennis (ex-Club Brugge) uitblinken: 'Nieuw liefdesverhaal'

Buitenlandse pers ziet Dennis (ex-Club Brugge) uitblinken: 'Nieuw liefdesverhaal'

14-08-2021 20:45 Laatste update: 15-08-2021 19:35
6

Emmanuel Dennis heeft zijn eerste competitiewedstrijd in de Premier League achter de rug. De Nigeriaanse ex-speler van Club Brugge debuteerde voor Watford en wist meteen indruk te maken. Hij kreeg dan ook flink wat lof.

Met een doelpunt en een assist in de 3-2 overwinning tegen Aston Villa was Dennis één van de grote uitblinkers in de wedstrijd. Hij kreeg dan ook flink wat lof van fans, maar ook van de pers na de partij.

Bij het Nigeriaanse Soccernet was men onder de indruk van hun landgenoot. 'Odion Ighalo is een held van Watford, maar de supporters van de club hebben misschien het begin van een nieuw liefdesverhaal gezien met een Nigeriaanse ster', klonk het.

Statistiekenbureau WhoScored gaf naar goede gewoonte de spelers ook een cijfer na de wedstrijd en kroonde Dennis ook tot man van de match. Hij kreeg een 8,78 op 10 voor zijn partij en deed daarmee nipt beter dan ploegmaat Ismaila Sarr (8,46). BBC vond Sarr net dat tikkeltje beter spelen, maar maakte van Dennis wel de tweede beste man op het veld.

Verder gaf EPL Statman na de wedstrijd van Dennis, die hij net na het uur moest staken door een blessure, ook de statistieken van de aanvaller. Daaruit bleek hij op een korte tijd toch flink wat indruk gemaakt te hebben. Niet alleen aanvallend, maar ook verdedigend met onder andere drie balveroveringen.

Helen Ward, journaliste en speelster bij de vrouwen van Watford, had ook lovende woorden over voor de ex-speler van Club Brugge. 'Een geweldige prestatie. Ik was enorm onder de indruk van Dennis, Kucka en Sarr', schreef ze.