Eupen zadelt KV Mechelen in het slot met enorme kater op

07-08-2021 20:18
4

KAS Eupen is erin geslaagd de drie punten te pakken tegen KV Mechelen. De Panda's kwamen in de eerste helft op achterstand tegen Malinwa, maar wisten dat nog om te buigen in 1-3 winst.

Op de vorige speeldag verloor KV Mechelen met 1-0 van Seraing. Na de match tegen de promovendus liet Vrancken weten erg ontgoocheld te zijn in zijn spelers. De trainer hekelde de mentaliteit van zijn ploeg. Ondanks de kritiek wijzigde Vranchen zijn basiself niet. Voor de match liet hij weten dat het vorige week een collectief falen was. Alles omgooien had dus weinig zin. Bij Eupen ook geen verandering in de basis. Dat was ook niet nodig na de 2-2 tegen Club Brugge en de 1-1 op het veld van Anderlecht.

De spelers van Mechelen hadden in de openingsfase niet meteen de les van de vorige speeldag begrepen. Opnieuw ging het achterin mis. Vanlerberghe gaf de kans weg, maar Ngoy profiteerde niet. Nog voor de vijf minuten om waren had Peeters namens Eupen ook al de lat getroffen. KV Mechelen kwam dus in de openingsfase heel goed weg tegen de Panda's. Mechelen had daarna het meeste balbezit, maar de bezoekers bleven het gevaarlijks. Vooral Ngoy deed zich opmerken.

Iets voorbij het halfuur klom de thuisploeg op voorsprong. Na drie corners op een rij zorgde Souza voor de 1-0. Met die stand kon Mechelen ook gaan rusten, want na het openingsdoelpunt was Eupen plots een pak minder gevaarlijk.

Eupen kwam meteen na rust hevig uit de startblokken en zag dat ook beloond worden. Peeters, die er in de eerste helft ook dicht bij was, wist overhoeks binnen te schieten. Alles weer te herdoen voor Malinwa.

Iets voor het uur kwam de vlam helemaal in de plan. Ferdy Druijf trapte voor KV Mechelen op doel, maar ook op doelman Nurudeen. Niet veel later was ook Kevin Mrabti er dichtbij, zijn poging ging voorlangs. Daarnaast werd hij ook afgevlagd voor buitenspel. Die kansen zorgden niet voor een doelpunt en uiteindelijk ook niet voor een echt slotoffensief. KV Mechelen probeerde wel, maar de wedstrijd verwaterde wat.

We leken af te stevenen op een 1-1 gelijkspel, maar in het slot van de partij kwam daar nog verandering in. Peeters krulde zijn hoekschop op het hoofd van Agbadou, die voor de 1-2 zorgde. Nog voor affluiten werd het via Embalo zelfs 1-3, de eindstand.