'Premier League wil 'kopbalbeperking' opleggen om hersenletsels te voorkomen'

'Premier League wil 'kopbalbeperking' opleggen om hersenletsels te voorkomen'

28-07-2021 20:10 Laatste update: 20:38
11

Nadat de Serie A onlangs groene wedstrijdshirts verbood, lijkt de Premier League nu ook met een bijzonder verbod te komen. In The Sun is te lezen dat Premier League-spelers in de toekomst mogelijk gelimiteerd zullen worden tot tien kopballen per week op training. Deze regel zou er komen om het risico op hersenletsels te verkleinen.

The Sun rapporteert dat de nieuwe maatregelen van kracht zullen gaan voor het aanstaande Premier League-seizoen. De clubs zullen moeten bijhouden hoevaak elke speler op een bal kopte die van een aanzienlijke afstand kwam, zoals een doeltrap of hoekschop. Dit zou enkel op training gelden. Vanaf dat een speler dat tien keer deed in een week, mag die speler niet meer koppen.

De trainingen van PL-Belgen zoals Kevin De Bruyne, Michy Batshuayi en Youri Tielemans zouden er in de toekomst dus erg anders kunnen uitzien. De nieuwe 'kopregel' lijkt slecht nieuws te zijn voor Christian Benteke. Die is volgens Kickest de speler die afgelopen seizoen het tweede meeste kopduels won in de Premier League. Hij won er 205. Enkel de Tsjech Tomas Soucek deed beter met 234 gewonnen luchtduels.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie