Van Afrika tot in Amerika: Al heel wat Rode Duivels gingen Alderweireld voor

Van Afrika tot in Amerika: Al heel wat Rode Duivels gingen Alderweireld voor

Op zijn 32e vertrekt Toby Alderweireld naar de Qatarese club Al-Duhail SC voor een laatste avontuur. Nu is Alderweireld niet de eerste “ex” Rode Duivel die aan het einde van zijn carrière kiest voor een avontuur buiten Europa.

Stein Huysegems (Wellington Phoenix – Nieuw-Zeeland)
Naast Azië en Afrika reikten de (ex-) Rode Duivels ook tot in Australië. Stein Huysegems besloot om in 2012 te gaan spelen voor het Nieuw-Zeelandse Wellington Phoenix in de Australische A-League. Tijdens zijn debuut maakte Huysegems direct zijn eerste doelpunt voor de club. In twee seizoenen kwam de Rode Duivel tot 48 wedstrijden waarin hij 15 keer het net wist te vinden. Na zijn Australische avontuur speelde Huysegems nog in het Belgische amateurvoetbal.

Laurant Ciman (Toronto FC – Canada)
In 2015 tekende Laurant Ciman een driejarig contract om te gaan spelen voor Montreal Impact in Canada. Deze beslissing had hij genomen voor zijn dochter die autisme heeft. Hiervoor was betere zorg beschikbaar in Canada. In datzelfde jaar werd hij benoemd tot beste verdediger van de Major League Soccer. Door middel van een draft systeem moest Ciman in 2017 verplicht de overstap maken het nieuwe Los Angeles FC. Hier was hij niet tevreden over en liet ook blijken op zijn sociale media. Om deze reden vertrok hij in de zomer van 2018 naar Dijon FCO in Frankrijk. Na vier maanden verbrak het contract en kon Ciman op zoek naar een nieuwe club. Enkele dagen later werd bekend dat hij opnieuw naar de Major League Soccer zou vertrekken. Ditmaal naar de Canadese club Toronto FC.

Anthony Vanden Borre (TP Mazembe – Congo)
In 2017 kondigde Vanden Borre het einde van zijn carrière als profvoetballer aan. Niets leek echter waar te zijn, want in hetzelfde jaar kondigde hij nog zijn comeback aan. Dit was echter niet bij een Belgische of Europese club, maar bij de Congolese club TP Mazembe. Het avontuur hield na een aantal maanden al op. Vanden Borre vond dat hij te weinig speelde en zijn teamgenoten waren niet lovend over hem. Na Congo probeerde Vanden Borre het nog één keer bij RSC Anderlecht maar kwam hij niet tot spelen toe.

Mousa Dembélé (Guangzhou R&F – China)
Net als Alderweireld heeft ook Mousa Dembélé in het verleden gekozen om Tottenham te verlaten voor een avontuur buiten Europa. Na 249 wedstrijden voor de Engelse club vertrok Dembélé naar de Chinese club Guangzhou R&F. De Chinese maakte omgerekend 12 miljoen euro over naar Tottenham.

Marouane Fellaini (Shandong Luneng Taishan – China)
Marouane Fellaini maakte net als Mousa Dembélé in 2019 de overstap naar de Chinese competitie. Doordat Yannick Carrasco al in China speelde, werd hij de derde Rode Duivel in de Chinese Super League. Bij Shandong Luneng Taishan kende hij een goed eerste seizoen waarin hij twaalf keer scoorde en vijf assists gaf. Vorig seizoen veroverde Fellaini de Chinese beker, zijn eerste prijs bij de club.

Thomas Vermaelen (Vissel Kobe – Japan)
Na een carrière bij verschillende topclubs als Ajax, Arsenal en FC Barcelona besloot Vermaelen om in 2019 naar Japan te verhuizen. Doordat zijn contract afliep bij FC Barcelona werd hij transfervrij overgenomen en tekende voor tweeëneenhalf jaar bij Vissel Kobe. Aan de zijde van onder andere Andrés Iniesta heeft hij de Japanse Supercup en Beker gewonnen. Ondanks dat hij in Japan speelde, bleef hij actief bij de Rode Duivels. Iets waar ook Alderweireld op hoopt.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie