De JPL was opnieuw een vroege vogel, dit is wanneer de rest er aan begint

De JPL was opnieuw een vroege vogel, dit is wanneer de rest er aan begint

Gepubliceerd: dinsdag 27 juli 2021 om 10:00di 27-07-2021 om 10:00

Laatste update: woensdag 28 juli 2021 om 08:00wo 28-07-2021 om 08:00

De Jupiler Pro League trok zich afgelopen weekend weer op gang. Zoals de traditie het de laatste jaren voorschrijft begint onze competitie al in juli. Een stuk vroeger dan andere competities die er in de zomer aan beginnen. VoetbalPrimeur.be giet de startdata van de relevantste competities in een overzicht.

Op 23 juli mochten Standard en Genk het seizoen officieel openen, een stuk vroeger dan het merendeel van de Europese competities. Zo moeten fans die houden van het Europese topvoetbal nog minstens tot 6 augustus wachten om hun favoriete ploeg aan het werk te zien. Dan begint de Ligue 1 er namelijk als eerste van de ‘Big 5’ aan. Monaco en Nantes openen op vrijdagavond het seizoen.

Het weekend nadien trekken verschillende competities zich op gang. Zo kennen zowel de Premier League, de Bundesliga én de Primera Division hun competitiestart op 13 augustus. Ook de Eredivisie begint er dat weekend opnieuw aan. De blikvanger dat weekend is ongetwijfeld de affiche tussen Tottenham en Man City op 15 augustus.

Nog een week later begint de Serie A er als laatste van de grote vijf aan. Het Inter Milaan van Romelu lukaku mag het op 21 augustus meteen opnemen tegen het Genoa van Zinho Vanheusden. De verdediger mag zich op zijn debuut dus meteen aan stevige tegenstander verwachten.

De Europese tornooien trekken zich zoals gebruikelijk wat later op gang. De Champions League-groepsfase gaat van start op 14 september. De Europa League en Conference League beginnen er weer aan op 16 september.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Begint de JPL te vroeg?

Ja, een latere datum zou beter zijn
78%
Nee, het is goed zo
22%
(99 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws