Lammens debuteert bij Club Brugge: Complete, moderne keeper

Lammens debuteert bij Club Brugge: "Complete, moderne keeper"

16-07-2021 08:15 Laatste update: 08:18
4

Club Brugge kan zaterdag niet op Simon Mignolet rekenen in de Supercup. Senne Lammens gaat dan vermoedelijk tussen de palen staan. Keeperstrainer Frederic De Boever heeft alvast een rotsvast vertrouwen in hem.

"Twee jaar geleden is hij bij ons in de A-kern gekomen toen we een vierde doelman nodig hadden", geeft De Boever aan bij Het Laatste Nieuws. "We hebben hem meteen bij ons gehouden. Senne is een rustige gast, die weet wat werken is. Die nooit hoog van de toren blaast en alles wil opnemen."

Lammens is volgens De Boever ook een goed meevoetballende keeper. "Hij is als doelman héél proactief. Senne is perfect tweevoetig. Dat is enorm belangrijk binnen een dominante ploeg, waar je als doelman zestig procent van de tijd met de voeten bezig bent. Daarnaast is hij heel dominant in de ruimte. Hij leest alles goed en kan situaties sterk inschatten. Komt daar nog bij dat hij sterk is op de lijn en heel goeie reacties heeft, wat van hem een complete, moderne keeper maakt."

Lammens speelde vorig seizoen wel al dertien wedstrijden voor Club Brugge NXT. Zaterdag kan hij tegen KRC Genk meteen de eerste prijs uit zijn carrière veroveren.