Grealish slaat 12 uur na fatale penaltyserie terug: 'Dat laat ik me niet zeggen'

Grealish slaat 12 uur na fatale penaltyserie terug: 'Dat laat ik me niet zeggen'

12-07-2021 12:34
9

De maat is vol voor Jack Grealish. De Engelse publiekslieveling was na de verloren EK-finale tegen Italië de gebeten hond bij Roy Keane, die het schandalig vond dat Grealish de beslissende penalty aan de negentienjarige Bukayo Saka liet. De vork zit echter anders in de steel.

Saka miste - na Marcus Rashford en Jadon Sancho - de vijfde penalty, waardoor Italië de penaltyserie en de Europese titel won ten koste van Engeland. "Als jij Sterling of Grealish bent, dan kun je niet blijven zitten terwijl zo'n jongen naar voren loopt om een strafschop te nemen. Dat kan niet", reageerde Keane bij Sky Sports. "Zij hadden een verlegen jongen als hij moeten beschermen en verantwoordelijkheid moeten nemen."

Dat laat Grealish niet over zijn kant gaan. 'Ik zei dat ik een penalty wilde nemen!!!', twittert Grealish twaalf uur na de fatale penaltyserie. 'De baas (Gareth Southgate, red.) heeft het hele toernooi zo veel goede beslissingen genomen, net als nu. Maar ik laat me niet door mensen vertellen dat ik geen penalty wilde nemen, terwijl ik heb gezegd dat ik het wel wilde.' Kort voor de penaltyserie was op televisiebeelden te zien dat Grealish door Southgate werd gevraagd om een strafschop te nemen. De sterspeler van Aston Villa reageerde met een knikje.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie