'Ajax shopt bij rivaal Feyenoord, transferprijs voor Berghuis is bekend'

'Ajax shopt bij rivaal Feyenoord, transferprijs voor Berghuis is bekend'

12-07-2021 09:16
7

De transfer van Steven Berghuis is een feit, meldt De Telegraaf. De 29-jarige aanvoerder van Feyenoord maakt voor maximaal 5,5 miljoen euro de overstap naar Ajax.

Berghuis tekent op korte termijn een contract tot medio 2025 in Amsterdam. Feyenoord ontvangt vier miljoen euro voor de aanvaller, die in Rotterdam een gelimiteerde transfersom had. Door bonussen kan het bedrag oplopen tot maximaal 5,5 miljoen. Daarmee is een mogelijke arbitragezaak van de baan.

Ajax meldde zich enkele weken geleden voor het eerst bij Feyenoord. Ook PSV, Norwich City, Atalanta Bergamo, Galatasaray en VfL Wolfsburg waren voor hem in de markt, maar al snel werd duidelijk dat Berghuis zijn zinnen had gezet op een verhuis naar Amsterdam. Het is de bedoeling dat het papierwerk rond de transfer maandag in orde wordt gemaakt. Berghuis is nog op vakantie zal eind juli aansluiten bij Ajax.

De overstap is bijzonder gevoelig: niet voor niets gingen pas drie spelers - Henk Groot, Jan Everse en Arnold Scholten - hem voor. Kenneth Vermeer (ex-Club Brugge) was de laatste die rechtstreeks de omgekeerde weg bewandelde. Berghuis liet in eerdere interviews nog weten niet open te staan voor een stap naar een andere Nederlandse club, maar is daarop teruggekomen. Dat hij zich daarmee onmogelijk maakt bij de Feyenoord-aanhang, neemt hij voor lief.

Berghuis speelde sinds het seizoen 2016-2017 voor Feyenoord. Eerder kwam hij uit voor FC Twente, VVV-Venlo, AZ en Watford. In het afgelopen seizoen maakte hij in de Eredivisie achttien doelpunten voor Feyenoord. Ook gaf hij vijftien assists.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s