Ex-speler van Antwerp bood zichzelf aan: Je moet een beetje pushen

Ex-speler van Antwerp bood zichzelf aan: "Je moet een beetje pushen"

06-07-2021 08:30

Antwerp heeft met Brian Priske een ambitieuze nieuwe coach. In zijn zog kwam ook Anders Nielsen mee. De ex-speler van Antwerp heeft zichzelf aangeboden bij Priske.

"Ik stuurde Brian felicitaties na zijn overstap naar Antwerp", aldus Nielsen bij Gazet Van Antwerpen. "Een verrassende move, want hij zat bij een van de beste clubs van ­Denemarken (FC Midtjylland, red.). Tegelijkertijd voegde ik ­eraan toe: als je het ziet zitten dat ik meega… Zoiets moet je een beetje ­pushen, hé", lacht de Deen.

Nielsen kent Priske al eene tijdje. "Toen we beiden nog in België voetbalden, spraken we op een vrije dag regelmatig af met de kindjes. Toen zei ik hem al: als de kans zich óóit voordoet om samen te werken… Al snel bleek de interesse wederzijds. Op drie dagen tijd waren we eruit. Ik heb altijd gezegd: eens de kinderen het huis uit zijn, krijg ik weer de kans om naar het ­buitenland te gaan."

Nielsen moet wel nog afbakenen wat zijn taken precies zijn. "Met onze grote staf zitten we nog in een verkenningsfase. In eerste instantie ontferm ik mij over de aanvallers en de aan­vallende middenvelders. Verder probeer ik Brian Priske te ondersteunen met nieuwe ideeën, waar hij ook voor open staat. Onze visies matchen wel. Gelukkig maar, anders was ik hier louter om de kegeltjes te zetten."