'Meunier heeft in het eerste halfuur niets gedaan, die moet je meteen eruit halen'

'Meunier heeft in het eerste halfuur niets gedaan, die moet je meteen eruit halen'

03-07-2021 18:15
15

Voor de Rode Duivels is het EK voorbij. De uitschakeling van de Belgen was ook goed voor gespreksstof bij onze Nederlandse buren. Bij Oranjezomer lieten René van der Gijp en Johan Derksen zich uit over België.

"De Belgen vielen mij toch een klein beetje tegen", aldus Van der Gijp. "Het is toch: De Bruyne wacht op De Bruyne (sic). Wachten tot hij aan de bal komt, wachten tot hij diep gaat. Het is constant wachten op hem, want Romelu Lukaku staat constant tussen twee slopers. Dat ventje aan de zijkant (Jérémy Doku, nvdr) is wel op de brommer. Maar dat is Sadio Mané van Liverpool ook, maar die heeft wel wat meer."

Thomas Meunier kon onze noorderburen helemaal niet overtuigen. "Die Meunier heeft in het eerste halfuur niets goed gedaan. Niets!", meent Van der Gijp. "Die moet je meteen eruit halen”, pikte Derksen in. “Dat moet je eigenlijk doen", antwoordde zijn collega, waarna Derksen aanvulde. "Ik vind hem al het hele toernooi zo spelen.” Van der Gijp haakte niet. “Het was dit keer extreem. Hij was ook nog eens bij tegengoals betrokken."

Hebben de Belgen gefaald? "In principe wel", aldus Valentijn Driessen, de derde analist aan tafel. Die wel verzachtende omstandigheden inroept. "Maar die Kevin De Bruyne is geen honderd procent. En ik moet ook toegeven Giorgio Chiellini is een beest. Niemand heeft grip op Romelu Lukaku, maar hij wel."