'Financiële lot Standard ligt in handen van Inter en Vanheusden: deadline op til'

'Financiële lot Standard ligt in handen van Inter en Vanheusden: deadline op til'

01-07-2021 09:14
17

Standard Luik gaat financieel door erg zwaar weer. De club heeft zelfs een tijdelijk transferverbod opgelegd gekregen totdat de kas weer aangespekt is. De verkoop van Michel-Ange Balikwisha zou daarvoor kunnen zorgen, maar die is uitgedraaid op een soap. Gelukkig heeft het met Zinho Vanheusden nog een ferme troefkaart achter de hand. Althans tot donderdagavond ...

De situatie rond Vanheusden is al even bekend. Standard plukte de verdediger in de zomer van 2019 voor zo'n twaalf miljoen euro, een clubrecord, weg bij Internazionale. Beide ploegen spraken wel af dat de Nerazzurri twee jaar lang over een terugkooprecht zouden beschikken, ter waarde van zestien miljoen euro. Dat voorrecht loopt echter op 1 juli, donderdagavond dus, af.

Voorlopig lijkt Inter niet al te happig om Vanheusden terug over te nemen. Sacha Tavolieri herinnert eraan dat Standard best van al een deal vindt, aangezien het water financieel aan de lippen staat. Vanheusden zelf heeft nog een contract tot medio 2023 op Sclessin en zou op sportief vlak natuurlijk van gigantische waarde kunnen zijn, ondanks zijn zware knieblessure van afgelopen seizoen. Het financiële plaatje primeert momenteel echter aan de boorden van de Maas.