Yaremchuk en Oekraïne stoten door na verlengingen en doelpunt in slotfase

Yaremchuk en Oekraïne stoten door na verlengingen en doelpunt in slotfase

29-06-2021 23:34
1

Oekraïne heeft de kwartfinale van het EK gehaald. Artem Dovbyk werd de grote held, door vlak voor het einde van de verlenging de 1-2 binnen te koppen. 

De wedstrijd tussen Zweden en Oekraïne was na Engeland - Duitsland (2-0) het toetje van de voetbalavond. De twee ploegen stelden niet teleur. Al snel kreeg Oekraïne de kans om de score te openen, maar Zweden-keeper Robin Olsen was bij de les. Hij hield een poging van Roman Yaremchuk (KAA Gent) knap uit zijn doel. Ook Alexander Isak kreeg een kans op een doelpunt, maar hij mikte net naast het doel.

Na ongeveer dertig minuten spelen zagen we dan toch het eerste doelpunt van de wedstrijd, en wat voor een. Oleksandr Zinchenko schoot de bal verwoestend achter Olsen, maar het was Andrey Yarmolenko die de aandacht op zich vestigde. Hij gaf de bal heerlijk met buitenkant voet voor op de inlopende Manchester City-speler, die knap afrondde.

Zweden moest na deze treffer het spel gaan maken en dat probeerde het ook. Sebastian Larsson was dichtbij met een listige vrije trap, maar Oekraïne-keeper Georgiy Bushchan wist redding te brengen. Vlak voor rust was het alsnog raak voor Zweden. Forsberg zag zijn schot van afstand van richting veranderd worden, Bushchan was kansloos. Het was voor Forsberg alweer zijn vierde doelpunt dit EK. Alleen Cristiano Ronaldo maakte er meer (5).

Na rust leken beide ploegen wat bang om de wedstrijd te verliezen. Toch waren er voor de twee doelen de nodige gevaarlijke momenten. Sergiy Sydorchuk schoot de bal snoeihard op de paal. Niet veel later deed Forsberg hetzelfde aan de andere kant van het veld. De Zweedse spelmaker had zelfs dubbel pech: een aantal minuten later draaide hij een bal op de lat.

In de reguliere speeltijd werd er niet meer gescoord, waardoor er verlengingen aan te pas moesten komen. Na ongeveer tien minuten werd de taak voor Zweden wat zwaarder: Marcus Danielson moest het veld ruimen met een rode kaart na een harde tackle op Artem Besyedin. Dat hij de knie van de Oekraïne-speler hard raakt is duidelijk, maar hij speelt ook eerst de bal. Op social media waren de meningen over de tackle verdeeld.

Oekraïne zocht na de rode kaart voor Danielson naar de winnende treffer. Die viel er vlak voor tijd door een kopbal van Artem Dovbyk.

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie