Sels over zijn 'nieuwe' rol als 2e doelman: Maar ik ervaar geen extra druk

Sels over zijn 'nieuwe' rol als 2e doelman: "Maar ik ervaar geen extra druk"

29-06-2021 20:43 Laatste update: 21:02

Door het uitvallen van Simon Mignolet tijdens de opwarming voor de wedstrijd tegen Portugal is Matz Sels een plaatsje opgeschoven in de pikorde der doelmannen. Zo is Sels nu tweede keuze achter Thibaut Courtois. Thomas Kaminski vervoegt de groep en wordt derde doelman. Sels sprak op de persconferentie over zijn 'nieuwe' rol. 

Al vindt Sels zelf dat er niet al teveel verandert voor hem. "Ik voel me vandaag niet anders dan gisteren. Dat ik nu een rijtje opschuif door het uitvallen van Simon verandert niks aan mijn gedrag en gewoontes", citeert Sporza. 

Sels schat zijn speelkansen ook realistisch in. "Ik voel geen druk, want ik zal vrijdag niet spelen. Het enige dat ik kan doen, is klaar zijn voor het geval ik toch zou moeten spelen. Momenteel doe ik gewoon mijn ding en ben ik niet bezig met 2e of 3e keeper zijn." 

Overigens was Sels ook nog zeer lovend over de nummer één van de Rode Duivels, Courtois. "De grote kracht van Thibaut is zijn mentale sterkte. Hij is altijd goed, hij heeft geen nood aan concurrentie om hem scherp te houden."