Herhaalt het drama van Wales zich? Nu probeer ik het slimmer aan te pakken

Herhaalt het drama van Wales zich? "Nu probeer ik het slimmer aan te pakken"

29-06-2021 09:52
2

Thomas Vermaelen was afgelopen zondag één van de uitblinkers bij de Rode Duivels. Samen met Jan Vertoghen, Toby Alderweireld en Thibaut Courtois neutraliseerden ze elke gevaarlijke mogelijkheid. Vermaelen was de exponent, hij hield Crisitiano Ronaldo uit de wedstrijd.

Thomas Vermaelen speelde een zeer goede wedstrijd en mocht daags nadien op de persconferentie een woordje uitleg komen geven over zijn glansrijke prestatie. We wisten allemaal dat intrinsiek Vermaelen een goede verdediger was maar zijn staat van paraatheid wordt vaak de bepalende factor. Zondag bewees hij dat hij er staat dit tornooi.

Hopelijk kan hij dat nog drie wedstrijden herhalen, maar het spook van Wales duikt terug op, de geschorste spelers. De centrale verdediger slikte tegen Portugal zijn eerste gele kaart als hij tegen Italië opnieuw in het boekje gaat mist hij de mogelijke halve finale tegen Zwitserland of Spanje. De kaarten vallen pas na de kwartfinale weg, wordt dat een mogelijk probleem voor de Rode Duivels? "Dan moet je ervoor zorgen dat je in de kwartfinale geen geel pakt. Ik herinner me dat ik in het EK 2016 niet de slimste gele kaarten pakte. Daardoor was ik in de kwartfinale geschorst tegen Wales. Nu probeer ik het slimmer aan te pakken", vertelde een gemotiveerde Vermaelen.