UEFA vermoedt ook discriminatie na duel tussen Duitsland en Hongarije

UEFA vermoedt ook discriminatie na duel tussen Duitsland en Hongarije

Gepubliceerd: vrijdag 25 juni 2021 om 17:27vr 25-06-2021 om 17:27

De UEFA is een disciplinair onderzoek begonnen wegens 'mogelijke discriminerende incidenten' tijdens de EK-wedstrijd tussen Duitsland en Hongarije in München. De Hongaarse supporters hebben zich mogelijk opnieuw misdragen, al geeft de bond verder weinig prijs in zijn statement.

Er lopen al onderzoeken naar de fans van het Oost-Europese land wegens mogelijke discriminerende incidenten tijdens de andere twee groepswedstrijden tegen Portugal en Frankrijk. Zo zou Kylian Mbappé racistisch zijn bejegend en was ook Karim Benzema verbaal het mikpunt.

Voor het treffen met Die Mannschaft zouden Hongaarse hooligans 'Duitsland, Duitsland, homoseksuelen' gezongen hebben, schrijven Duitse media. Ook zouden twee Hongaarse supporters een homofoob spandoek hebben getoond. In heel Europa is veel te doen om de nieuwe Hongaarse wet, die het verbiedt om homoseksualiteit en het veranderen van sekse te 'promoten' onder jongeren tot achttien jaar.

Duitsland wilde opkomen voor de rechten van de LGBTQ-gemeenschap in Hongarije, maar de UEFA gaf geen toestemming om de Allianz Arena in München te verlichten in de regenboogkleuren. Met subtiele gebaren maakten de Duitse spelers alsnog hun standpunt kenbaar. Zo vormde Leon Goretzka een hartje met zijn handen richting de Hongaarse aanhang. Het leverde hem veel lof op in eigen land.

Ook binnen de lijnen liepen de gemoederen overigens hoog op. Door de goal van Goretzka in de slotfase sleepte Duitsland een 2-2 gelijkspel uit het vuur en ging het ten koste van Hongarije door naar de achtste finale. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws