Spanje wint ook niet tegen Polen en blijft op derde plek steken

Spanje wint ook niet tegen Polen en blijft op derde plek steken

Gepubliceerd: zaterdag 19 juni 2021 om 22:56za 19-06-2021 om 22:56

Laatste update: zaterdag 19 juni 2021 om 22:59za 19-06-2021 om 22:59

Spanje en Polen leven tussen hoop en vrees na hun onderlinge treffen in Sevilla van zaterdagavond. De Polen sleepten met hangen en wurgen hun eerste punt van dit EK binnen, terwijl Spanje wederom inefficiënt bleek in aanvallend opzicht: het werd 1-1 en beide landen moeten Zweden en Slowakije voorrang verlenen in hun poule.

Spanje had in zijn eerste wedstrijd tegen Zweden een overschot aan balbezit, maar kwam niet verder dan 0-0. Ook tegen Polen kostte het de grootste moeite om tot scoren te komen: Mateusz Klich kreeg namens de gasten de eerste grote kans, daarna begon de belegering van de gastheren. Toen Álvaro Morata na een klein half uurtje de bal voorbij Juventus-ploeggenoot Wojciech Szczesny tikte, zat het La Selección echter mee: de goal werd aanvankelijk afgekeurd wegens buitenspel, maar de VAR kende hem alsnog toe.

De Spanjaarden kregen in het restant van de eerste helft nog een paar aardige scoringskansen, maar kropen ook één keer door het oog van de naald. Karol Swiderski trof de paal. Vedette Robert Lewandowski had kort na rust wél succes. Kamil Józwiak gaf de voorzet, Lewandowski kopte raak en werd niet bestraft voor de duw die hij aan Aymeric Laporte gaf.

Na die gelijkmaker gebeurde er opeens van alles in Sevilla: Jakub Moder ging op de voet van Gerard Moreno staan – à la David Alaba tijdens Nederland-Oostenrijk – en de bal ging na interventie van de VAR op de stip. Moreno trof echter de paal en Morata werkte de rebound naast. Polen moest in het laatste half uur vooral verdedigen, mocht Szczesny nog één keer dankbaar zijn na een kans voor Morata en trok de 1-1 over de streep.

In Poule E ligt alles nog open, maar Spanje en Polen moeten nog aan de bak tegen respectievelijk Slowakije en Zweden. De Zweden leiden de dans met vier punten, Slowakije heeft er drie en Spanje en Polen volgen met twee punten en één punt.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws