Defour: Martinez is kritischer voor zijn spelers dan hij doet uitschijnen

Defour: "Martinez is kritischer voor zijn spelers dan hij doet uitschijnen"

19-06-2021 18:00
EK 2020 0 Reacties

De Rode Duivels behaalden afgelopen donderdag hun tweede overwinning in twee wedstrijden op het EK. Dat lukte nadat ze er in de tweede helft, in tegenstelling tot in de eerste, wel tot voetballen kwamen. Die switch kwam er volgens Steven Defour door wat er in de kleedkamer gezegd is door Roberto Martinez. Zo is te lezen in zijn column in Het Belang van Limburg.

Ex-Rode Duivel Defour zag afgelopen donderdag hoe België in de eerste helft het onderspit moest delven tegen Denemarken en hoe ze die machtsverhouding in de tweede helft volledig omdraaiden. Voor die wederopstanding kijkt Defour in de richting van bondscoach Roberto Martinez, die volgens hem 'kritischer is voor zijn spelers dan hij doet uitschijnen in de pers'. Defour zegt dat Martinez geen roeper is in de kleedkamer, maar wel weet hoe hij zijn stem zodanig moet gebruiken om zijn ontevredenheid over te brengen op zijn spelersgroep.

Impressionant trio
Steven Defour schrijft de ommekeer in de tweede helft ook toe aan de invallers: Kevin De Bruyne, Eden Hazard en Axel Witsel. Het trio was van grote waarde in de Belgische comeback tegen de Denen. Defour zegt dat je als tegenstander ongetwijfeld onder de indruk bent als je die spelers ziet opwarmen en dat het je als teamgenoot een vertrouwensboost geeft. Bondscoach Roberto Martinez liet al weten dat De Bruyne, Hazard en Witsel tegen Finland speelminuten krijgen. 

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie