Afweging tussen Malen en Weghorst: Hij is een superspits in wording

Afweging tussen Malen en Weghorst: "Hij is een superspits in wording"

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 14:00zo 13-06-2021 om 14:00

Youri Mulder denkt dat het Nederlands elftal een goede kans maakt om de EK-poule met Oostenrijk, Oekraïne en Noord-Macedonië te overleven. De analist denkt dat Wout Weghorst een goede optie is in de groepsfase, terwijl Donyell Malen juist in de knock-outfase van het toernooi belangrijk kan zijn.

Nederland gaat op het EK aantreden in een 5-3-2-formatie. Het levert Frank de Boer de nodige kritiek op, maar Mulder vindt het goed dat de bondscoach vast blijft houden aan zijn tactiek. "Er is veel discussie rond het systeem van De Boer, maar Nederland heeft tenminste een systeem. De spelers weten ondertussen hoe ze moeten spelen. Engeland, bijvoorbeeld, weet nog niet of ze met drie of vier achterin gaan voetballen. Dat is geen gezonde situatie", vertelt Mulder bij Sporza.

"De Boer begon warrig en liet af en toe vreemde opmerkingen optekenen. Hij haalde zelfs spelers door elkaar. Maar daar achteraf, met wat opzoekwerk achter de kiezen, opmerkingen over maken, is altijd wel makkelijk", vervolgt Mulder.

De analist denkt dat Oranje de groepsfase gaat overleven. "Een haalbare kaart. Zeker als je Weghorst naast Depay in de voorlinie zet. Je moet Weghorst gebruiken als een breekijzer, om het toernooi open te breken voor Oranje. Naarmate het toernooi vordert, in de knock-outfase, moet je met de fijne en snelle Malen spelen. Hij is een superspits in wording die nog geen zes wedstrijden achter elkaar aan kan."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws