Laudrup begrijpt niets van beslissing UEFA: 'Nu doen we dit, we stoppen'

Laudrup begrijpt niets van beslissing UEFA: 'Nu doen we dit, we stoppen'

Gepubliceerd: zondag 13 juni 2021 om 12:53zo 13-06-2021 om 12:53

De beslissing om de wedstrijd tussen Denemarken en Finland zaterdagavond uit te spelen, viel bij Michael Laudrup in verkeerde aarde. Nadat Christian Eriksen naar het ziekenhuis was gebracht, had de bal niet meer mogen rollen, zo stelt de Deense legende.

Laudrup bekritiseert de rol van de UEFA, die de beslissing had moeten nemen om niet verder te spelen na de ineenstorting van Eriksen. "Als er zulke dingen gebeuren, ben je (als speler, red.) in de greep van je emoties en heb je niet het overzicht om belangrijke beslissingen te nemen", vertelt Laudrup in de studio van TV3+. "Er had iemand moeten zijn die had gezegd: nu doen we dit, we stoppen."

Naast de keuze om de wedstrijd zaterdagavond te hervatten, kreeg de Deense ploeg ook de kans om zondagmiddag om 12.00 uur de wedstrijd uit te voetballen. "Ze kregen een keuze, die geen keuze is", stelt Laudrup. "Zaterdagavond of zondagmiddag... Je moet die beslissing nemen kort na zo'n emotionele gebeurtenis. Ik denk dat dat verkeerd is. De UEFA had moeten zeggen: natuurlijk spelen we vanavond niet, morgen gaan we kijken naar de mogelijkheden die er zijn."

Wel loofde Laudrup de spelers van Denemarken dat ze überhaupt in staat waren om de wedstrijd zaterdagavond te hervatten. Het duel met Finland eindigde in een 0-1 verlies.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws