Losada ziet kloof in Jupiler Pro League: Club Brugge en Genk liggen zo ver voor

Losada ziet kloof in Jupiler Pro League: "Club Brugge en Genk liggen zo ver voor"

31-05-2021 23:12
3

Sinds januari van dit jaar probeert Hernan Losada zijn loopbaan verder uit te bouwen in de Verenigde Staten. Als trainer van DC United begon hij niet al te best, maar al bij al heeft de Argentijnse Antwerpenaar het wel naar zijn zin over de plas. De Amerikaanse MLS spreekt hem blijkbaar ook meer aan dan onze Jupiler Pro League.

In een gesprek met Het Nieuwsblad heeft Losada een vergelijking in huis tussen de MLS en de JPL. Vooral qua spankracht heeft de oud-trainer van K. Beerschot V.A. een voorkeur voor zijn nieuwe leefomgeving. "De MLS-regels - hoe ingewikkeld ook - zijn gemaakt om de clubs meer in evenwicht te houden. In België liggen Club Brugge en Genk zo ver voor dat het niet meer spannend is", aldus Losada. Volgens hem liggen de verhoudingen in de MLS korter bij elkaar, waardoor de wedstrijden ook aantrekkelijker worden.

Overigens vindt Losada dat het Amerikaanse voetbal aan een opmars bezig is. Daar heeft hij ook bewijzen voor. "De MLS is niet meer de competitie waar oude vedetten komen uitbollen. Kijk naar Chicharitto vorig jaar of naar Higuain nu. Je moet topfit zijn om hier het verschil te maken", aldus Losada. Bovendien, benadrukt hij, lopen er in de Verenigde Staten ook heel wat jonge talenten rond.