Geen operatie voor De Bruyne, maar twijfels over eerste partij op het EK

Geen operatie voor De Bruyne, maar twijfels over eerste partij op het EK

31-05-2021 15:40 Laatste update: 16:35
21

Roberto Martinez kwam maandag met meer nieuws over Kevin De Bruyne. De middenvelder liep in de Champions League-finale met Manchester City een neusbreuk en moet nog even revalideren. Of hij de start van het EK ook zal halen, blijft serieus gissen.

Een dag na de blessure die De Bruyne opliep werden er al vragen gesteld over zijn beschikbaarheid voor het EK. Er werd getwijfeld over zijn deelname aan het EK, maar dat lijkt niet in het gedrang te komen. "Gelukkig heeft hij geen operatie nodig. Daarom ziet hij het positief in", zegt Roberto Martinez op de persconferentie van maandag.

Toch komt de voorbereiding op het EK serieus in het gedrang voor De Bruyne. Hij was maandag al niet op de eerste training en lijkt ook tijdens de oefenpartijen niet te zullen spelen voor de Rode Duivels. "De komende week zullen we volledige duidelijkheid krijgen rond zijn terugkeer", klinkt het.

Daarnaast is het nog maar de vraag of hij ook de eerste wedstrijd van het toernooi kan spelen, op 12 juni tegen Rusland. "Dat kan ik nog niet zeggen", ging Martinez nog verder. "We moeten voorzichtig zijn met hem. Pas na een vijftal dagen zullen we een duidelijk beeld hebben. Maar nu voel ik al meer vertrouwen dan meteen na de finale", wou hij nog afsluiten met een positieve noot.