Koopt KVO Hendry om meteen te verkopen? ‘Veel interesse van grote clubs’

Koopt KVO Hendry om meteen te verkopen? ‘Veel interesse van grote clubs’

31-05-2021 14:15 Laatste update: 04-06-2021 09:13
2

Het is nog steeds niet duidelijk waar de toekomst van Jack Hendry ligt. De verdediger brak helemaal door bij KV Oostende en speelde zich daarmee in de kijker van flink wat clubs. Ook Hendry weet niet waar hij deze zomer zal belanden.

Bij KV Oostende werd Hendry één van de absolute uitblinkers en de Kustploeg wil volgens BBC de uitleenbeurt van Celtic ook permanent maken. Toch is er nog twijfel of hij ook bij KVO zal blijven. "Ik weet niet waar ik volgend seizoen zal spelen", geeft Hendry aan.

Door zijn sterke prestaties bij KVO speelde hij zich ook in de kijker van verschillende andere clubs, maar ook de nationale ploeg. Met Schotland staat hij deze zomer ook op het EK. "Ik zat al in een situatie waar ik gelinkt werd aan verschillende clubs, maar dat zal mijn toernooi niet verstoren", aldus Hendry.

Hendry werd door KVO tot het einde van het seizoen gehuurd van Celtic Glasgow en heeft ook een aankoopoptie bedongen in het huurcontract. De kans dat KVO die ook zal lichten is bijzonder groot, al kan hij meteen daarna ook voor een meerprijs meteen weer doorverkocht worden aan een buitenlandse club. Zo zou er interesse zijn vanuit de Premier League.

Update: KV Oostende zal de aankoopoptie van 1,5 miljoen euro lichten voor Jack Hendry van Celtic. De 26-jarige Schot wil ook een meerjarig contract tekenen, maar het kan zijn dat hij meteen wordt doorverkocht. Het Nieuwsblad meldt dat verschillende grotere binnen-en buitenlandse clubs lonken.