De Bruyne moet in Portugal strijden om Champions League-trofee

De Bruyne moet in Portugal strijden om Champions League-trofee

Gepubliceerd: donderdag 13 mei 2021 om 13:31do 13-05-2021 om 13:31

Laatste update: donderdag 13 mei 2021 om 13:33do 13-05-2021 om 13:33

De finale van de Champions League tussen Manchester City en Chelsea wordt niet in Istanbul, maar in Porto gespeeld. Dat heeft de UEFA donderdag bevestigd. De Engelse topclubs mogen elk zesduizend fans meenemen naar de Portugese stad.

De eindstrijd kan niet in Istanbul worden gespeeld vanwege 'onoverkomelijke reisproblemen voor Engelse fans', stelt de Europese voetbalbond. De Britse regering zette Turkije vanwege het coronavirus eerder op de zogenaamde rode lijst. Dat betekent dat iedereen die vanuit dergelijke landen Groot-Brittannië binnenkomt, op eigen kosten tien dagen in hotelquarantaine moet.

Ook Wembley was in beeld als alternatieve locatie. Ondanks 'uitgebreide inspanningen' van de UEFA en de Britse autoriteiten was het echter niet mogelijk om voor de staf van de voetbalbond, sponsoren en VIP's een uitzondering te maken op de coronaregels in Engeland. In Portugal is momenteel geen inreisverbod van kracht, ook niet voor reizigers uit Groot-Brittannië. Zo trekken De Bruyne en zijn ploegmakkers eind mei richting Portugal.

De All England Final tussen Manchester City en Chelsea staat gepland voor zaterdag 29 mei in het Estádio do Dragão.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws