VP Analyse: Onuachu is onmisbaar, opluchting bij Club Brugge

VP Analyse: Onuachu is onmisbaar, opluchting bij Club Brugge

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 23:08wo 12-05-2021 om 23:08

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 23:17wo 12-05-2021 om 23:17

KRC Genk en Anderlecht hebben elkaar in evenwicht gehouden. Het werd 1-1 in de Luminus Arena, en daar mag vooral Anderlecht ontgoocheld over zijn. 

Snelheid doet KRC Genk pijn
Anderlecht liet zien dat KRC Genk kwetsbaar is bij snelle counters. Club Brugge maakte daar zondag zelden gebruik van, want de omschakeling verliep daar bijzonder traag. Anderlecht had dat probleem niet door de inbreng van El Hadj en Ashimeru, die schitterend gebruik maakten van de ruimte.

KRC Genk heeft dan ook weinig 'restverdediging'. John van den Brom schrikt er bijvoorbeeld niet voor terug om beide backs tegelijk hoog te zetten. Anderlecht had duidelijk een plan klaar bij balverlies van KRC Genk en had eigenlijk nog veel meer kansen en goals kunnen puren. 

Onuachu als dé joker
KRC Genk was vandaag echt niet goed, maar dat deerde Paul Onuachu niet. De Nigeriaan kan uit zowat elke situatie wel een goal puren. Tegen Anderlecht kreeg hij welgeteld één bruikbare voorzet. Dat die dan meteen tegen de netten belandt zegt heel veel over het potentieel van deze spits.

KRC Genk zal hoe dan ook veel moeite hebben om de man van 32 goals te vervangen, ook al door zijn belang in het systeem. De weinige kansen voor Genk kwamen er vooral omdat Onuachu de bal goed kon bijhouden. Als Cyriel Dessers volgend seizoen zijn kans zou krijgen, dan moet er in de topmatchen helemaal anders worden gespeeld. Een andere spits halen met alle kwaliteiten van Onuachu wordt schier onmogelijk. 

De pest aan protest
De scheidsrechter hebben voor de Play-Offs richtlijnen gekregen, onder meer ook over protesterende spelers. Er werd gevraagd om nultolerantie toe te passen. In de praktijk gebeurde dat nog niet, maar ref Nathan Verboomen heeft duidelijk de boodschap begrepen.

Zowel Lucumi, Hrosovsky als coach Van den Brom vlogen in het boekje bij Boterberg. De vraag is natuurlijk of de refs dit gaan volhouden. Al bij al is dit geen slechte zaak: in het rugby mogen zelfs enkel de captains praten met de scheidsrechter, en dan nog op een beleefde manier. In het voetbal zou dat ook geen slecht idee zijn.

Club Brugge lachende derde?
Club Brugge kan misschien wel kracht puren uit dit resultaat. Bij winst van KRC Genk kwamen de Limburgers tot op twee punten, wat toch voor heel wat druk kan zorgen. Nu kan Club met iets meer ademruimte naar de Bosuil, al is dat nooit een makkelijke match door de rivaliteit tussen beide clubs.

Reken even mee: bij een eventuele winst van Club is het verschil morgen zeven punten met achtervolger KRC Genk. Het zou dan in de terugwedstrijd tegen Antwerp al zeker kunnen zijn van de titel als het zelf wint en KRC Genk niet wint op Anderlecht. Veel alsen, maar Club wil nu ongetwijfeld de kortste weg naar de landstitel nemen. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws