Clement: Mannaert is in de kleedkamer geweest om het vertrouwen uit te spreken

Clement: "Mannaert is in de kleedkamer geweest om het vertrouwen uit te spreken"

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 16:47wo 12-05-2021 om 16:47

Philippe Clement heeft er misschien wel één van zijn moeilijkste weken als hoofdcoach van Club Brugge op zitten. Na de 3-0-nederlaag tegen rechtstreekse concurrent KRC Genk zijn plots zelfs vraagtekens gerezen over de landstitel, die voordien een formaliteit leek. Inmiddels heeft Clement de gepaste reactie gezien van zijn troepen.

"Ik heb een goeie trainingsweek gezien met veel focus bij mijn jongens", verzekerde Clement op zijn midweekse persconferentie. "Ik voel een heel goeie vibe." Dat zal ook nodig zijn, want de komende vier dagen staan er twee wedstrijden op het programma. Bovendien treft Club tot twee keer toe Royal Antwerp FC, vaak een hardnekkige tegenstander voor Blauw-Zwart.

Met de hetere adem van Genk in de nek is de spanning in Brugge ontegensprekelijk toegenomen. Het bestuur probeert die druk echter zoveel mogelijk weg te houden. "Vincent Mannaert is ook in de kleedkamer geweest om het vertrouwen van de rest van de club uit te spreken naar de spelers", onthult Clement. 

Wat er precies gezegd werd daar, wil Clement niet uit de doeken doen. Met tactiek heeft het alvast niets te maken. "Maar het was meer om op te peppen, dan om de spelers op hun verantwoordelijkheid te wijzen. Vincent weet dat iedereen zijn verantwoordelijkheid neemt", benadrukt Clement het positieve karakter van die actie.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Poll

Dat Mannaert in de kleedkamer komt, zie ik als een ...

Signaal voor paniek
53%
Signaal voor vertrouwen
32%
Signaal dat weinig zegt
15%
(66 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws