Uitblinker Holzhauser duidt lastigste tegenstander aan: Zij zetten zo goed druk

Uitblinker Holzhauser duidt lastigste tegenstander aan: "Zij zetten zo goed druk"

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 16:32wo 12-05-2021 om 16:32

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 16:44wo 12-05-2021 om 16:44

Zijn ploeg mag er dan wel niet bij zijn in de Play-Offs, toch gaat Raphaël Holzhauser de zomer in als één van dé figuren uit de Belgische competitie 2020-2021. De stijlvolle spelverdeler van K. Beerschot V.A. grossierde in fraaie passes en heerlijke doelpunten. Een dikverdiend interview met het digitale huis van de Ratten legt enkele opvallende weetjes bloot.

In dertien vragen - hoe kan het ook anders, als stamnummer van Beerschot - geeft Holzhauser wat meer prijs over zichzelf en het voorbije seizoen. Over de lastigste tegenstander hoeft hij niet al te lang na te denken. Geen Club Brugge of KRC Genk, maar ... KV Oostende. "Zij zetten zo goed druk. Ze maakten het zowel mij als de ploeg erg moeilijk", strooit Holzhauser met bloemetjes naar Alexander Blessin. Uitgerekend een nederlaag tegen KVO betekende overigens de doodstek voor de ambities van de Antwerpenaren.

Zijn manier van spelen heeft hij vooral te danken aan één man: Zinédine Zidane. De huidige trainer van Real Madrid was het jeugdidool van Holzhauser. Daarom verkiest hij ook om met buitenkant voet te trappen in plaats van met de binnenkant. "Ik hou van zulke spelers, zoals Zidane", legt hij uit.

De Oostenrijker heeft daarnaast nog een duidelijke voorkeur tussen Radja Nainggolan en Mousa Dembélé, beiden ex-Beerschot. Die vergelijkt hij overigens respectievelijk met Tom Pietermaat en Ryan Sanusi. "Doe mij maar Nainggolan", lacht Holzhauser.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws