OFFICIEEL: Sint-Truiden kan jaartje langer genieten van winternieuwkomer Lavalée

OFFICIEEL: Sint-Truiden kan jaartje langer genieten van winternieuwkomer Lavalée

Gepubliceerd: woensdag 12 mei 2021 om 15:01wo 12-05-2021 om 15:01

Laatste update: woensdag 12 mei 2021 om 15:13wo 12-05-2021 om 15:13

Sint-Truiden werkt zachtjesaan aan de uitbouw van de ploeg voor volgend seizoen. Daar hoort ook Dimitri Lavalée bij. De verdediger wordt voor een bijkomend jaartje gehuurd van Mainz 05.

De linksvoetige Waal streek pas afgelopen winter neer op Stayen, nadat een avontuur in Duitsland niet uitdraaide zoals verwacht. Onder de deskundige vleugels van Peter Maes groeide hij al snel uit tot een basispion. In totaal zette Lavalée elf wedstrijden op zijn teller, waarmee hij een belangrijke bijdrage had in de redding van STVV.

Daar mag Lavalée nu zelf de vruchten van plukken. Sint-Truiden heeft namelijk bekend gemaakt dat de 24-jarige verdediger een jaar langer aan boord blijft. Daarover heeft de club opnieuw een akkoord bereikt met Mainz. Het gaat wel degelijk om een verse huurdeal, van een aankoopoptie is geen sprake. 

Lavalée stroomde als jeugdspeler van Standard Luik door naar de A-ploeg daar. Na een uitleenbeurt aan MVV beleefde hij rond de jaarwisseling 2019-2020 een plots, weliswaar korte doorbraak bij de Rouches. Daarop stond Mainz prompt op de drempel om hem over te nemen. De Bundesliga bleek voorlopig echter wat te hoog gegrepen.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws