Peter Verbeke gelooft in Kompany: Kan op jonge leeftijd Champions League winnen

Peter Verbeke gelooft in Kompany: "Kan op jonge leeftijd Champions League winnen"

29-04-2021 22:45
16

Sportief directeur van RSC Anderlecht Peter Verbeke spreekt vol lof over Vincent Kompany. Volgens Verbeke wordt Kompany in de media vaak hard aangepakt, maar er moet ook gekeken worden naar wat hij met dit Anderlecht verwezenlijkt heeft vindt Verbeke. In een interview met Het Nieuwsblad laat hij zich lovend uit over de trainer van Paars-Wit.

Vincent Kompany stond dit seizoen voor een moeilijke opdracht. Met een jonge, vrij onervaren kern moest Kompany hoge verwachtingen inlossen. Nadat Anderlecht afgelopen seizoen pas achtste eindigde, moest Kompany dit seizoen beter doen. Een derde plaats na de reguliere competitie leverde de Brusselaars een Play-Off 1-ticket op en die verdienste schrijft Peter Verbeke grotendeels toe aan Vincent Kompany.

Stoïcijns en flexibel
Verbeken geeft toe dat hij zich soms opjaagt wanneer Kompany bekritiseerd wordt, maar bewondert de rust van de ex-Rode Duivel. "Ongelofelijk hoe stoïcijns Vincent is. Alles wat hij niet kan controleren, glijdt van hem af," aldus Verbeke die ook de flexibiliteit van Kompany erg waardeert. Verbeke wijst erop dat Vercauteren aan het begin van het seizoen nog aan het roer stond bij Anderlecht en dat Kompany zonder echte voorbereiding moest overnemen. Aan de winterstop kwam Anderlecht erg moeilijk tot scoren. Kompany toonde zich toen niet koppig en veranderde van opstelling merkt Verbeke nog op.

Dromen van de grote oren
Peter Verbeke is onder de indruk van Kompany als trainer en gelooft dat hij het erg ver kan schoppen. "Ik geloof echt dat Kompany als coach met zijn background, visie en werkethiek de Champions League kan winnen op jonge leeftijd." Dromen over de titel doet Verbeke dan weer niet, ondanks de 15 op 18 tegen Club Brugge KRC Genk en Royal Antwerp FC. Hij stelt dat het erg moeilijk wordt om opnieuw zo'n cijfers voor te leggen. Het hoogsthaalbare lijkt hem dan ook de tweede plaats. "Wij zijn blij dat we in de Cham­pions' play-offs zitten en Europees spelen.”