KRC Genk is absolute top, niet alleen sportief maar ook financieel

"KRC Genk is absolute top, niet alleen sportief maar ook financieel"

26-04-2021 13:00
12

KRC Genk heeft opnieuw een prijs binnengehaald. Het won de Croky Cup na een 1-2 tegen Standard. Peter Vandenbempt vindt KRC Genk dan ook één van de best geleide ploegen van België. 

"Racing Genk pakte een vijfde beker en telt ook vier landstitels. Het is dus absolute top", geeft Vandenbempt aan bij Sporza. "Sinds 1998 zijn ze echt boven water gekomen als een club die mee kwam doen voor de prijzen. Tussendoor mogen we niet vergeten dat ze ook een heel leger aan jonge talenten zelf hebben opgeleid of zelf heel jong ontdekt en opgeleid. Waardoor Genk ook financieel samen met Club Brugge tot de allerbeste leerlingen van de klas behoort."

KRC Genk bewijst zo eens te meer dat het een topclub is. "Ondanks een heel moeilijk seizoen - ze hebben toch drie trainers versleten - is het weer een een succesperiode geweest. En het kan nog mooier worden: ze kunnen nog tweede worden. Dus dat moeten ze koesteren. Ik weet wel, af en toe zijn ze gefrustreerd in Limburg, omdat ze niet de landelijke nationale erkenning krijgen die Anderlecht, Club Brugge of Standard wel krijgen. Maar dat is de realiteit. Dat is de historie."