Geen Belgische refs op het EK: wel twee Nederlanders, een Argentijn en een vrouw

Geen Belgische refs op het EK: wel twee Nederlanders, een Argentijn en een vrouw

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 23:20wo 21-04-2021 om 23:20

Op het aankomende EK zullen er geen Belgische scheidsrechters aanwezig zijn. De UEFA duidde met Björn Kuipers en Danny Makkelie wel twee Nederlanders aan. De rançaise Stéphanie Frappart is ook aangeduid door de Europese voetbalbond net zoals de Argentijn Fernando Rapallini. 

Het is nog nooit voorgekomen dat er twee scheidsrechters uit Nederland actief zijn op een eindtoernooi. Voor Makkelie wordt het daarnaast de eerste keer dat hij zal fluiten op een EK of WK. Wel floot hij al tijdens de UEFA Nations League. Kuipers heeft met vier eindtoernooien (EK 2012, WK 2014, EK 2016 en WK 2018) al een flinke rugzak. Het EK 2021 (eigenlijk 2020) is overigens wel zijn laatste eindtoernooi.

Het is ook voor het eerst dat een vrouwelijke scheidsrechter aangesteld wordt op een mannentoernooi: dat is Stéphanie Frappart. De Française floot onlangs nog het WK-kwalificatieduel tussen Nederland en Letland. Argentinië vaardigt dan weer Fernando Rapallini af. 

Het is nog niet duidelijk welke wedstrijden de scheidsrechters van de UEFA krijgen. Het EK begint op vrijdag 11 juni met de wedstrijd Turkije - Italië. België begint op 12 juni tegen Rusland. De ploeg van bondscoach Roberto Martinez neemt het daarna op tegen Denemarken en Finland. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Lees meer over: EK 2020

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws