Balanta: Ik zou graag nog terugkeren bij River Plate

Balanta: "Ik zou graag nog terugkeren bij River Plate"

21-04-2021 17:27 Laatste update: 17:33

Club Brugge staat voor aanvang van de Play Offs in een uitgelezen positie om hun landstitel te verlengen. Toch zijn ze bij Club al volop bezig met het voorbereiden van volgend seizoen. Wie nog onder contract ligt bij Club is Eder Balanta. De verdedigende middenvelder ligt nog steeds in de weegschaal met Mats Rits.

Eder Balanta kwam in september 2019 voor zo'n 2,4 miljoen euro over van FC Basel. De Colombiaanse verdedigende middenvelder kwam al 58 keer in actie voor Club Brugge. Hij was daarin goed voor vier doelpunten en één assist. Ondanks zijn geringe speelminuten is de verdedigende middenvelder tevreden in Brugge. "Mijn leven hier is prima. Ik heb nog drie jaar contract en ik zit bij een club waar ik kan blijven groeien en bijleren", vertelt hij aan Radio Colonia. 

Balanta speelde nog bij River Plate en de Colombiaan is die club nog niet vergeten en denkt soms aan een hereniging. "Ik zou graag nog terugkeren bij River Plate en weer in Buenos Aires wonen. Ik heb er mooie jaren gekend, maar ik kan je niet zeggen voor wanneer een terugkeer zou zijn. Ik leef in het heden, maar ik heb de hoop op een dag terug te kunnen keren", aldus Balanta.