Goals in de JPL: België boven, net geen podium voor Nigeria ondanks Onuachu

Goals in de JPL: België boven, net geen podium voor Nigeria ondanks Onuachu

Gepubliceerd: woensdag 21 april 2021 om 11:00wo 21-04-2021 om 11:00

Laatste update: woensdag 21 april 2021 om 21:52wo 21-04-2021 om 21:52

De reguliere competitie van de Jupiler Pro League kende afgelopen zondag haar einde. Liefst 914 doelpunten vielen er de afgelopen 34 speeldagen te noteren. Het vaakst zorgde een Belg voor het feest. Ook de spelers uit Frankrijk en Senegal mogen mee op het podium van landen die het vaakst scoorden in de Jupiler Pro League.

Al jaren vinden meer en meer buitenlanders de weg naar de Belgische Eerste Klasse. Dat is ook terug te zien in de algemene topschutterslijst. In de top tien vinden we amper 2 Belgen terug, Gianni Bruno en Theo Bongonda. Voor de rest zien we spelers uit onder meer Nigeria, Oekraïne, Japan, Oostenrijk en Bosnië en Herzegovina.

Algemene topschutterslijst
01. Paul Onuachu (KRC Genk/Nigeria) – 29 doelpunten
02. Thomas Henry (Oud-Heverlee Leuven/Frankrijk) – 21 doelpunten
03. Gianni Bruno (Zulte Waregem/België) – 20 doelpunten
04. Roman Yaremchuk (KAA Gent/Oekraïne) – 17 doelpunten
05. Yuma Suzuki (Sint-Truiden/Japan) – 17 doelpunten
06. Raphael Holzhauser (Beerschot/Oostenrijk) – 16 doelpunten
07. Smail Prevljak (KAS Eupen/Bosnië en Herzegovina) – 16 doelpunten
08. Ike Ugbo (Cercle Brugge/Engeland) – 16 doelpunten
09. Noa Lang (Club Brugge/Nederland) – 14 doelpunten
10 Theo Bongonda (KRC Genk/Belgie) – 14 doelpunten

Naast Bruno en Bongonda is er slechts 1 Belg die ook minstens 10 keer de weg naar het doel vond. Ilombe Mboyo scoorde dit seizoen 12 keer. Mboyo deed dat namens KV Kotrijk en STVV. Hans Vanaken (Club Brugge), Daan Heymans (Waasland-Beveren), Geoffry Hairemans (KV Mechelen) en Igor de Camargo (KV Mechelen) scoorden elk 8 keer.

Bodart voor België
In totaal scoorden er de voorbije maanden 86 Belgen in de Jupiler Pro League. Samen klokten zij af op 260 doelpunten. 154 landgenoten, die dit seizoen in actie kwamen in 1A, konden de netten niet doen trillen. Dat hoeft natuurlijk niet te verbazen, want van de meeste spelers zoals doelmannen en verdedigers worden ook geen doelpunten verwacht. Al deed Arnaud Bodart wel zijn duit in het zakje. Tegen KAS Eupen maakte de doelman van Standard de 2-2 in de slotfase.

Na Belgen scoorden het vaakst mannen uit Frankrijk in de reguliere competitie van het seizoen 2020 – 2021 van de Jupiler Pro League. Liefst 64 keer zette een Fransman de nette bol. Bijna 50 procent van de Franse treffers zijn afkomstig van Oud-Heverlee Leuven-spelers. Thomas Henry maakte 21 doelpunten. Ploegmaat Xavier Mercier klokte af op 10 treffers. Met 6 treffers mag Jean-Luc Dompé van Zulte Waregem mee op het Franse podium.

Voor de derde plaats kregen we een Afrikaanse strijd. Het was spannend tussen Senegal en Nigeria. Ondanks dat Nigeria de topschutter leverde met Paul Onuachu van KRC Genk (29 doelpunten) scoorden de Senegalezen net wat meer. In totaal zagen we 48 doelpunten van Senegalese makelij. De teller van Nigeria stopte op 43. Makhtar Gueye van KV Oostende was met 11 doelpunten de Senegalees die het vaakst raak trof namens Senegal.

Oranje boven in Brugge en Mechelen
Tot slot geven we nog mee dat Nederland op de vijfde plaats eindigde. De Oranje-mannen troffen 42 keer raak. Enkel Club Brugge, Cercle Brugge en KV Mechelen leveren momenteel nog Nederlandse doelpuntenmakers. Noa Lang (14 goals), Bas Dost (8 goals), Ruud Vormer (5 goals) scoorden voor Club Brugge. Anthony Musaba scoorden namens Cercle Brugge 6 keer. Bij KV Mechelen waren Ferdy Druijf en Sandy Walsh elk 3 keer aan het feest.

Bron: Transfermarkt

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws