Ook Leipzig en Porto zijn tegenstander van de Super League

Ook Leipzig en Porto zijn tegenstander van de Super League

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 19:00ma 19-04-2021 om 19:00

In navolging van Bayern München en Borussia Dortmund heeft ook de derde Duitse topclub afstand genomen van de plannen voor de Super League. RB Leipzig toont zich eveneens tegenstander van het toernooi, net als de Portugese grootmachten FC Porto en Benfica.

In Nederland sprak PSV zich al uit tegen de komst van de Super League, maar Ajax vindt het te vroeg om stelling te nemen. In Portugal zijn ze een stuk uitgesprokener. Zo werd FC Porto wel benaderd door de initiatiefnemers, maar voorzitter Jorge Nuno Pinto da Costa sloeg dat snel af. "Er waren informele contacten met sommige clubs, maar we hebben er niet veel aandacht aan geschonken", zegt de preses van de 29-voudig landskampioen. "De Europese Unie staat een gesloten competitie, zoals bijvoorbeeld de NBA in de Verenigde Staten, niet toe. En de Portugese voetbalbond is hier als onderdeel van de UEFA ook op tegen."

"Wij kunnen niet meedoen aan iets wat in strijd is met de principes en regels van de Europese Unie en de UEFA", vervolgt Pinto da Costa. "Als de Super League doorgaat, iets waar ik ernstig aan twijfel, zal de UEFA niet ophouden te bestaan. En de UEFA organiseert de officiële competities. Wij hopen nog vele jaren actief te blijven in de Champions League. We kijken naar de clubs die wel nog aan onze kant staan, zoals Bayern München, Ajax en Paris Saint-Germain."

Ook Leipzig ziet een Super League niet zitten. "Wij zijn voorstanders van sportieve concurrentie. Sportieve concurrentie in het profvoetbal houdt in dat je in de nationale competitie strijdt om een plek die toegang geeft tot een internationale competitie. Voor ons staat het niet ter discussie om hier wat aan te veranderen", vertelt algemeen directer Oliver Mintzlaff in een statement. "De plannen om een Super League op te richten wijzen we af."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws