KAA Gent haalt Play-Off 2, maar: Vreselijk jaar voor de club

KAA Gent haalt Play-Off 2, maar: "Vreselijk jaar voor de club"

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 13:45ma 19-04-2021 om 13:45

KAA Gent heeft zondag op het nippertje nog Play-Off 2 gehaald na een ruime 2-7 zege op Zulte Waregem. Het is een troostprijs voor KAA Gent, maar volgens Peter Vandenbempt is het ook een godsgeschenk. Dat geeft hij aan bij Sporza

KAA Gent beleefde nochtans een rampseizoen. "Gent heeft een heel seizoen niet bij de beste acht clubs van het land behoord. Dat is ronduit hallucinant. Vier trainers versleten, vier keepers opgesteld. Zichzelf geblameerd in de Europa League met zes nederlagen en daar waren toch ook wel matchen bij tegen Slovan Liberec. Gent leefde ook voortdurend in onrust, permanente ruzie eigenlijk, met ook onvrede bij de supporters. Het is een vreselijk jaar geweest voor de club en de fans."

In Play-Off 2 kan KAA Gent misschien nog iets betekenen. "Eigenlijk is die ultieme kwalificatie voor Play-Off 2 een godsgeschenk, met ook nog twee ploegen daarbij die ons dit seizoen zeer gecharmeerd hebben met hun voetbal: KV Oostende en KV Mechelen."

KAA Gent moet nu nog voluit gaan. "Wie weet volgt er straks nog een Europees ticket voor AA Gent, al zal dat Hein Vanhaezebrouck zeker niet blind maken voor de gigantische berg werk die te wachten ligt in het tussenseizoen om de club en vooral de ploeg weer op de rails te krijgen. Dat kan een reden zijn om dat werk in een zekere sereniteit te kunnen doen."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws