Dost ziet geoliede machine Club Brugge sputteren: “Dat doet wat met een groep”

Dost ziet geoliede machine Club Brugge sputteren: “Dat doet wat met een groep”

Gepubliceerd: maandag 19 april 2021 om 08:44ma 19-04-2021 om 08:44

Club Brugge won op de slotspeeldag van Moeskroen, maar de laatste weken sputtert de machine een beetje met nederlagen tegen RSC Anderlecht en Antwerp. Ook Bas Dost praat over een minder Blauw-Zwart.

Dost scoorde, maar dat doelpunt werd afgekeurd. “Ik scoorde voor rust een perfect geldige goal. Dacht ik. In de vooractie was er sprake van buitenspel. En in de tweede helft was ik lang onzichtbaar. Dan geraak je als spits gefrustreerd. Maar ik wist dat er één moment zou komen dat ik er moest staan. Dat gebeurde. En ik kon afwerken zoals ik het in mijn hoofd had. Daar genoot ik van."

De geoliede machine van Club Brugge loopt niet zoals het moet. "Ik denk niet dat we dicht bij ons beste niveau staan", zegt Dost. "We moeten daar heel eerlijk in zijn. Moeskroen verdiende misschien wel meer dan wat ze gekregen hebben. We verloren van Antwerp en Anderlecht. Als je ons niveau van de voorbije weken analyseert, zijn we niet top."

Corona?
Club Brugge kampte ook een tijdje met coronaproblemen. "Wat die coronagolf heeft losgemaakt, is extreem. Ik denk dat de buitenwereld dat onderschat. Het was een extreem hectische periode. De ene na de andere ploegmaat viel weg. De trainers waren niet aanwezig. Dat doet wat met een groep.”

“Het is logisch dat je daarna minder goed speelt. Terwijl we ervoor echt fantastisch hebben gevoetbald. Nu moeten we proberen om dat niveau opnieuw te bereiken. Dat gaan we ook gewoon voor mekaar krijgen. En dan kan er geen enkele ploeg van ons winnen”, aldus Dost.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws