Breaking news

Heeft Anderlecht de boot gemist? ‘Er is geen interesse meer voor hem’

Guardiola looft Bellingham: 'Kan het niet geloven, misschien is hij een leugenaar'

Guardiola looft Bellingham: 'Kan het niet geloven, misschien is hij een leugenaar'

Gepubliceerd: donderdag 15 april 2021 om 15:52do 15-04-2021 om 15:52

Jude Bellingham oogstte met zijn optreden tegen Manchester City veel lof. De 17-jarige middenvelder scoorde namens Borussia Dortmund tegen Manchester City en vestigde hiermee meerdere Champions League-mijlpalen. Ook City-manager Pep Guardiola is onder de indruk van de jongeling.

"Ik kan het niet geloven. Misschien is hij wel een leugenaar. Voor iemand van zeventien jaar speelt hij echt heel goed", merkte Guardiola tegenover de aanwezige Duitse pers op na afloop van het duel. "Hij schreeuwde naar zijn centrale verdediger toen die hem de bal niet aanspeelde. Dat wil echt wel wat zeggen op zijn leeftijd."

Bellingham speelde een jaar geleden nog voor Birmingham City, dat uitkomt in de Championship. Dortmund betaalde 23 miljoen euro voor het talent en dat lijkt geen cent te veel. "De hele wereld heeft kunnen zien waar Jude toe in staat is", zei Dortmund-trainer Edin Terzic tegenover diezelfde Duitse media.

De interim-trainer, die na dit seizoen opgevolgd wordt door Marco Rose, spoort zijn pupil aan om op dezelfde voet verder te gaan. "Het enige wat we nog niet weten is waar zijn plafond zal liggen. Wij kunnen elke dag op de training zien wat hij kan en we zijn natuurlijk heel blij met zijn prestaties. Dat betekent echter niet dat hij nu op zijn lauweren moet rusten. We moeten zo door blijven gaan en dan merken we vanzelf waar zijn plafond ligt."

Bellingham werd door zijn doelpunt tegen Manchester City de jongste speler uit Engeland die scoorde in de knock-outfase van de Champions League en na Bojan Krkic zelfs de jongste speler ooit.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door VoetbalPrimeur België (@voetbalprimeurbelgie)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws